Spotkanie z Bartoszem Paluszkiewiczem - twórcą jedynego w Polsce bloga "Przedwojenne Bary, Restauracje i Hotele" , którego tematyką jest historia przedwojennej rodzimej gastronomii.
W kręgu zainteresowań Autora jest również przedwojenna historia polskiego barmaństwa, której białe karty od lat z sukcesem zapisuje. Jest właścicielem pokaźnej kolekcji profesjonalnych sprzętów gastronomicznych, serwisów, dokumentów i zdjęć z 20-lecia.
Bartosz Paluszkiewicz jest zawodowym barmanem, Ambasadorem Marki Jakob Haberfeld Wódki i Likiery Oświęcim. Fabryka ta, do II Wojny Światowej była jednym z czołowych producentów wyrobów alkoholowych w kraju. Po niemal 80 latach Fabryka Jakob Haberfeld Wódki i Likiery Oświęcim wznowiła działalność oferując klientom wódki i likiery o niepowtarzalnym smaku, produkowane tradycyjnymi metodami.
31 lipca 2021, godz. 18:00
Liczba miejsc ograniczona: 80
Rezerwacja miejsc: marketing@hotelkrasicki.pl
Hotel zastrzega prawo do zmiany godziny oraz miejsca (sali) wydarzenia, a także odwołania go z przyczyn epidemicznych.